Jesteś tutaj
Z ostatnich 5 lat
2009
- Salmonella, Escherichia coli O157:H7 i Listeria monocytogenes jako czynniki etiologiczne zakażeń pokarmowych – możliwość wykorzystania bakteriofagów do zabezpieczenia żywności przed tymi drobnoustrojami
- opiekun pracy dr Bohdan Starościak - Identyfikacja drobnoustrojów z rodzaju Lactobacillus metodami fenotypowymi i genotypowymi
- opiekun pracy mgr Agnieszka Szmytkowska
2008
- Występowanie i utrzymywanie się bakteriofagów w organizmach ludzi i zwierząt - opiekun pracy dr Bohdan Starościak
- Zastosowania bakteriofagów w terapii zakażeń bakteryjnych - opiekun pracy dr Bohdan Starościak
- Endolizyny i holiny fagowe jako potencjalne czynniki terapeutyczne - opiekun pracy dr Renata Wolinowska
- Biofilm Staphylococcus aureus i jego rola w patogenności - opiekun pracy dr Joanna Stefańska
2007
- Udział pałeczek Klebsiella pneumoniae w zakażeniach szpitalnych - opiekun pracy dr Bohdan Starościak
- Bakteriofagi gronkowców koagulazo-ujemnych. Biologia i zastosowanie - opiekun pracy dr Bohdan Starościak
- Wybrane aspekty oporności wirusa HIV-1 na leki - opiekun pracy dr Bohdan Starościak
- Bacillus anthracis – laseczka wąglika. Zagrożenia związane z możliwym atakiem bioterrorystycznym
- opiekun pracy dr Bohdan Starościak
2006
- Przyczyny oporności prątków kwasoopornych na leki pierwszego rzutu - opiekun pracy mgr Agnieszka Szmytkowska
2005
- Dwie metody fingerprinting opracowane w Polsce – ADSRRS, MP-PCR i możliwości ich zastosowania w diagnostyce mikrobiologicznej - opiekun pracy dr Renata Wolinowska